Σταμάτης Χαλβατζής: Οι απαξιωτικές αναφορές του ΦΟΣΔΑ Στερεάς για το πρόσωπο του κ. Κόρδατζη δεν προάγουν τον δημόσιο διάλογο και τραυματίζουν την εικόνα της χρηστής διοίκησης

2017-10-31


«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Προτιμότερο να ελέγχεις τα δικά σου, παρά τα ξένα παραπτώματα"

Σωκράτης


Μέσα σε ένα βεβαρυμμένο οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά περιβάλλον, είναι ότι χειρότερο να ανοίγουμε εστίες αντιπαράθεσης, για θέματα που μπορούν να λυθούν μέσα από τον διάλογο και την καλή προαίρεση των εμπλεκομένων μερών.

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι σημαντικό και μας αφορά όλους, απαιτώντας να συμβάλλουμε για τις καλύτερες δυνατές λύσεις, προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Οι εμπλεκόμενοι με την διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, που συγκροτούν τις Διοικήσεις των Φορέων Διαχείρισης, έχουν υποχρέωση να προστατεύουν όλα τα πιο πάνω αλλά και να ενημερώνουν αναλυτικά και τακτικά τους πολίτες για όλα τα θέματα, που άπτονται της δημόσιας διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η αναλυτική και αρκετά ενημερωτική ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 23/10/2017, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας, ως απάντηση σε δηλώσεις και ερωτήματα του κ. Κόρδατζη, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Θηβαίων και επικεφαλή της ελάσσονας αντιπολίτευσης στο Δημοτική Συμβούλιο, δεν συνάδει με όσα προηγούμενα αναφέραμε, διότι :

  • Θα έπρεπε να έχει εκδοθεί πολύ πριν και χωρίς την παρέμβαση του κ. Κόρδατζη.
  • Οι απαξιωτικές αναφορές για το πρόσωπο του κ. Κόρδατζη δεν προάγουν τον δημόσιο διάλογο και τραυματίζουν την εικόνα της χρηστής διοίκησης σε θέματα συμπεριφοράς και σεβασμού της αντίθετης άποψης.

Ελπίζουμε ότι πρόκειται μόνο περί ατυχούς διατύπωσης και θα υπάρξει η απαραίτητη επανόρθωση, έτσι ώστε να συμβάλλουμε όλοι μας στην δημιουργία κλίματος αμοιβαίας κατανόησης, όπως επιβάλλεται στην διαχείριση των κοινών πραγμάτων.

Για την Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων - Ώρα Ευθύνης »

Ο Επικεφαλής : Σταμάτης Η. Χαλβατζής

Θήβα 31/10/2017