«Μήνυμα» στον Ιερώνυμο από τον Μιχ.Σταθόπουλο! “Πώς γίνεται η εκκλησία της αγάπης και της αλληλεγγύης να στιγματίζει ανθρώπους αντί να δείχνει κατανόηση…”

2017-10-10

Το άτομο που αυτοπροσδιορίζεται δεν βλάπτει κανέναν, μπορεί γνωματεύσεις γιατρών ή ειδικών να είναι χρήσιμες στη λήψη μίας απόφασης, αλλά δεν μπορεί να είναι απαραίτητες ή δεσμευτικές, πρόκειται για θέμα καθαρής βούλησης, «θέλω να είμαι γυναίκα, θέλω να είμαι άνδρας», τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Θύμισε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τις δηλώσεις του για την Ευρώπη και την έλλειψη αλληλεγγύης και αναρωτήθηκε πώς γίνεται η εκκλησία της αγάπης και της αλληλεγγύης να στιγματίζει ανθρώπους αντί να δείχνει κατανόηση...

Ο κ. Σταθόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα πέρασε ο ίδιος κατά την θητεία του ως υπουργός Δικαιοσύνης το 2000-2001 όταν η κυβέρνηση συγκρούστηκε με την Εκκλησία του τότε αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, είπε χαρακτηριστικά ότι προσέφυγαν και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά «και στα δύο έχασαν ... δόθηκε το μήνυμα και στους ίδιους και σε αυτούς που τους υποστήριζαν, ότι δεν μπορούν να παίζουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα ... περί αυτού πρόκειται και σήμερα, με την ταυτότητα φύλου».

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάνω από ιδεολογίες, το μέτρο δεν είναι ούτε φιλελεύθερο, ούτε σοσιαλιστικό, ούτε κομμουνιστικό, είναι υπεράνω όλων αυτών. Είναι αυτονόητο για όλες τις ιδεολογίες ότι πρέπει να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται (να αυτοπροσδιορίζει και) το φύλο του ελεύθερα, με τη βούλησή του, όταν δεν βλάπτει άλλους», τόνισε ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ.