Μεγάλη η συμμετοχή και το ενδιαφέρον για το Πανελλήνιο Συνέδριο Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σημαντική η προβολή της πόλης και του Μουσείου μας.

2017-05-16

Η ... ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το Παρασκευοσαββατοκύριακο που μας πέρασε έλαβε χώρα στη Θήβα το πανελλήνιο συνέδριο Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Κάμποσοι Θηβαίοι το πήραν χαμπάρι. Λίγοι συμμετείχαν ή πέρασαν κάποιες ώρες παρακολουθώντας.
Το ... περήφανη, όμως, εξακολουθεί να ισχύει μιας και από την πόλη μας πέρασαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί από την Χαλκίδα, τη Λαμία, τη Λιβαδειά και την Αθήνα ναυλώνοντας λεωφορεία.
Το ... περήφανη του τίτλου επαυξάνεται όταν ακούς καλά λόγια για την πόλη σου. Και καλά... για το μουσείο το εμπεδώσαμε. Το λένε όλοι. Ευχάριστη έκπληξη, όμως, ήταν τα καλά λόγια για το συνεδριακό κέντρο. Οι όμορες μεγαλύτερες πόλεις- και πρωτεύουσες παρακαλώ- δεν έχουν ανάλογο χώρο.

Το ... περήφανη εκτοξεύεται όταν εγώ είδα να έχουν διορθωθεί οι σκισμένες καρέκλες της πρώτης σειράς, όταν έχει στρωθεί καινούργια μοκέτα σε κάποιες χιλιοφαγωμένες επιφάνειες, όταν έχουν επιδιορθωθεί τρύπες και σκουριές που έχασκαν στην οροφή, όταν βάφτηκαν αρκετοί χώροι, όταν ο κλιματισμός- επιτέλους- λειτουργούσε κανονικά, όταν οι υπάλληλοι «με το χαμόγελο στα χείλη» εξυπηρετούσαν όλους τους συνέδρους, όταν οι τουαλέτες είχαν σαπούνι και χαρτί παρά τους εκατοντάδες επισκέπτες του χώρου, κυρίως γυναίκες με ό,τι αυτό σημαίνει.
Συγχαρητήρια, λοιπόν, στους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΘ!


του Ηλία Τραμπάκουλου