Η … ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (Νο 3)

2017-11-04

- Έχω πάει τη μικρή στην παιδική χαρά στην Αλίαρτο, μου ανακοινώνει φίλος που με πήρε στο κινητό.
- Εντάξει μεγάλε. Η Θήβα δεν έχει θάλασσα, δεν έχει πολλά καταστήματα, δεν έχει μπουζουξίδικα αλλά έχει 2-3 παιδικές χαρές, αντιτείνω στον Θεσσαλό φίλο μου.
- Ποια αυτή δίπλα στο Ειδικό σχολείο; ( εννοεί στο Κοντίτο) Δυο-τρία παιχνιδάκια έχει μόνο. Το ΣΦΕ είναι ιδιωτικό και είναι κλειστό. Ο Πούρος που είναι δημοτικός χώρος και έχει παιδική χαρά είναι κλειδαμπαρωμένος.Μιας και δεν έχω μικρά παιδιά , ούτε εγγόνια ακόμη έβαλα μια άνω τελεία και άρχισα να το ψάχνω λίγο.Πράγματι η παιδική χαρά στο Κοντίτο έχει λίγα όργανα. Πέφτει και λίγο μακριά. Όμως, είναι όμορφος χώρος με πράσινο. Λίγη καθαριότητα παραπάνω χρειάζεται και καλύπτει τα μικρά παιδάκια.
Η παιδική χαρά του Σ.Φ.Ε. είναι κλειστή. Ιδιωτικής ιδιοκτησίας είναι. Αν και θεωρώ ότι θα μπορούσε να λειτουργεί παίρνοντας κάποια «ανταλλάγματα» από τον Δήμο μιας και είναι μεγάλη και πλήρης.
Όσο για τον Πούρο; Κόστισε στο Δήμο Θηβαίων έναν ... σκασμό ευρώ ( πολλαπλάσια από αυτά του ΣΦΕ) με παιχνίδια που βρίσκονταν στις αποθήκες του Δήμου από τα χρόνια του Σβίγγου και είναι ανοιχτή μόνο τους θερινούς μήνες. Τα χρήματα που διέθεσε η πολιτεία πρέπει να αποσβεστούν με τα γέλια, το τρέξιμο, τον ιδρώτα των μικρών παιδιών ακόμη και αν ο χώρος νοικιάζεται σε ιδιώτη. Αν ο Δήμος δεν μπορεί να λύνει τέτοιου είδους προβληματάκια τότε πώς θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα και τα δύσκολα; Μαθαίνω, βέβαια, ότι οι πιέσεις των μικρομαμάδων ίσως δώσουν κάποια λύση για τον Πούρο.
Αναμένουμε τις εξελίξεις ...


* Επέλεξα ένα παιχνίδι από παιδική χαρά στη Σουηδία.Γιατί... έτσι μου αρέσει!


Τρίκαλα, παιδική χαρά "πλατεία Άμπεργκ"   (φώτο από έναν φίλο)

του Ηλία Τραμπάκουλου