Η … ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

2017-12-09

Πρώτη φορά στα παρασκήνια για χριστουγεννιάτικη γιορτή νηπιαγωγείου. Ένα τέταρτο πριν την έναρξη των ... εργασιών.

42 νηπιαγωγάκια να πηγαινοέρχονται ντυμένα με τις στολές που απαιτούσαν οι ρόλοι τους. Τα κοριτσάκια χιονούλες, νεράιδες, κοριτσάκια με τα σπίρτα κέρδιζαν τις ματιές μου. Τα αγοράκια με λιγότερο νάζι και μπρίο- εξίσου όμως όμορφα- βημάτιζαν ως στρατιώτες φωνάζοντας ρυθμικά «εν-δυο». Δίπλα τους οι μικροί τυμπανιστές με τα ανάλογα αξεσουάρ και τις ανάλογες «μελωδίες». Μιλάμε για μια "χαρούμενη ατμόσφαιρα".

Μέσα στο άγχος και την αγωνία οι τρεις νηπιαγωγοί- εμψυχώτριες προσπαθούσαν να συντονίσουν τα ασυντόνιστα. Κάποια ήθελαν τη μαμά, κάποια τσισάκια, κάποια άλλα διψούσαν. Προσπαθούσαν να σφίξουν τα ζωνάρια, να μαζέψουν τα λάστιχα στα καπέλα, να στιφώσουν τα τούλια για να μην τα πατήσουν και πέσουν οι μικρές νεράιδες μας. Και η ώρα περνούσε ....

Και να. Η παράσταση αρχίζει. Όλα, ως δια μαγείας, μεταμορφώνονται. Οι λιλιπούτειοι ηθοποιοί με χάρη και αυθορμητισμό μπαίνουν στο πετσί του ρόλου και μας κερδίζουν με την ερμηνεία τους. Κάποια λάθη, λίγα σαρδάμ αντιμετωπίζονται με επιείκεια από τις σκηνοθέτιδες, τους γονείς, τις νονές, τους παππούδες που έχουν κατακλύσει ασφυκτικά την αίθουσα της εκδήλωσης. Κερδίζουν το πιο ζεστό χειροκρότημά μας στο τέλος της παράστασης όταν υποκλίνονται ασυντόνιστα και χαιρετούν χαμογελώντας κουτσοδόντικα τον μεγάλο τους αδελφό. Η ανταμοιβή τους το εθιμικό δωράκι του Αη Βασίλη.

Μπράβο στους μικρούς ηθοποιούς του 9ου Νηπιαγωγείου Θήβας!!!
Και στις κυρίες τους βεβαίως-βεβαίως!!!


του Ηλία Τραμπάκουλου