Επτά τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας γνωμοδότησε τελικά το ΕΣΡ

2017-07-06

Η απόφαση ήταν ομόφωνη από τα 9 μέλη του ΕΣΡ

Επτά άδειες αποφάσισε τελικώς να γνωμοδοτήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα και έληξε προ ολίγου.

Η απόφαση για επτά άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ήταν ομόφωνη τελικώς, από τα 9 μέλη του ΕΣΡ. Ενωρίτερα ωστόσο, είχαν σχηματιστεί δύο ομάδες των τεσσάρων: η πρώτη ομάδα πρότεινε η γνωμοδότηση να προτείνει 6 άδειες. Η δεύτερη ομάδα να προτείνει 9 άδειες, όμως συμβιβαζόταν με 8. Ο πρόεδρος Αθ. Κουτρομάνος μόνος, πρότεινε εξαρχής 7. Μπροστά στο αδιέξοδο, και προκειμένου να αποφευχθεί το 6 που για κάποιους εθεωρείτο μικρός αριθμός, ή το 8 που για κάποιους άλλους θεωρείτο υπερβολικός, τελικά το σύνολο των μελών του ΕΣΡ προσχώρησε στο να προτείνει 7 άδειες.

Η απόφαση του ΕΣΡ καθαρογράφηκε και αναμένεται να μεταβιβαστεί εντός της ημέρας στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Την απόφαση για τον αριθμό των αδειών θα λάβει η Βουλή, μετά από εισήγηση του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός θα κάνει δεκτή την πρόταση-γνωμοδότηση του ΕΣΡ ως έχει.