Ενημέρωση σχετικά με κρούσμα Ελονοσίας στην περιοχή μας απο το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

2017-07-27

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Θηβαίων: Ενημέρωση σχετικά με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μετά την επίσημη ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ για κρούσματα ελονοσίας σε διάφορες περιοχές τον Ιούλιο μήνα, μεταξύ αυτών και στη Δ.Ε. Πλαταιών του Δήμου μας, γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

α. Από 21/7/2017 έχει καταγραφεί κρούσμα ελονοσίας σε δημότη μας, το οποίο χαρακτηρίζεται "εγχώριο". Με βάση το κρούσμα, οι περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων Καπαρελλίου, Λεύκτρων, Μελισσοχωρίου και Ελλοπίας του Δήμου Θηβαίων έχουν χαρακτηρισθεί ως επηρεαζόμενες από την ελονοσία, έχουν μπει σε καραντίνα και λαμβάνονται σε αυτές ειδικά μέτρα για την ασφάλεια του αίματος από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)

β. Σε όλες τις παραπάνω περιοχές εφαρμόζονται μέτρα αιμοεπαγρύπνησης σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν μπορούν να δώσουν αίμα.

γ. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά από ενημέρωση της υπεύθυνης εκπροσώπου του, θα πραγματοποιήσει στις εν λόγω περιοχές την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 επίσκεψη για αναζήτηση κρουσμάτων, ήτοι διερεύνηση της εστίας του κρούσματος.

δ. Καλούμε τους Δημότες μας, όπως αυξήσουν τα μέτρα προστασίας έναντι των κουνουπιών , όπως αυτά περιγράφονται στη σελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ www.keelpno.gr (και τα οποία παραθέτουμε παρακάτω για διευκόλυνση) και συστήνουμε να έρχονται σε επαφή με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους Αντιδημάρχους για οποιοδήποτε θέμα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Θηβαίων βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους αρμόδιους φορείς και την υπεύθυνη ιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Επίσης, μετά από ιατρική πληροφόρηση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το περιστατικό του συνδημότη μας, δεν χαρακτηρίστηκε "βαρύ" και θα εξέλθει λίαν συντόμως του νοσοκομείου και του ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και να επιστρέψει υγιής κοντά στην οικογένειά του και στις δραστηριότητές του.

Συνάντηση ενημέρωσης κοινού για την ελονοσία στα Λεύκτρα

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, σας προσκαλούν σε συνάντηση ενημέρωσης με θέμα:

«Ελονοσία: Μαθαίνω και προφυλάσσομαι»

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Λεύκτρων