Έλεγχος και Διαφάνεια η πρόληψη για τα φαινόμενα βίας που εγκαινιάστηκαν στο Δήμο μας

2017-06-27

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε χθες συζήτηση, ως επείγον εκτός ημερησίας διατάξεως θέμα, για τον ξυλοδαρμό του Αντιδημάρχου Θήβας Α. Χατζησταμάτη απόντος του ίδιου. Ομόθυμη ήταν η καταδίκη του γεγονότος από όλες τις πλευρές ανεξαρτήτου υπαιτιότητας και ευθύνης. Η βία δεν μπορεί να είναι ο τρόπος επίλυσης των διαφορών είτε αφορά προσωπικά είτε θέματα άσκησης Δημοτικού αξιώματος.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου απαίτησε το αυτονόητο, την διαφώτιση των πτυχών της υπόθεσης που οδήγησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη που θίγει την λειτουργία του θεσμού στο σύνολο του, μη αρκούμενη στην καθόλου κατά αλλά διαφωτιστική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, ανεξάρτητα και από την Δικαστική διερεύνηση του θέματος την οποία ουδείς γνωρίζει πότε θα γίνει και τι εξέλιξη θα έχει.

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση του Δήμου απαίτησε την πλήρη διαφάνεια στην λειτουργία του Δήμου την ανάγκη ουσιαστικού έλεγχου και την ανταπόκριση σε αυτόν της Δημοτικής Αρχής ώστε να προσλαβαίνονται και να αποτρέπονται στο μέλλον τέτοια γεγονότα.

Μετά το πέρας της συζήτησης και απόντος του ίδιου του Αντιδημάρχου πέραν γενικών καταγγελιών από πλευράς του Δημάρχου για συγκεκριμένη παράταξη της Αντιπολίτευσης και την ανάγνωση μιας επιστολής του ίδιου του Αντιδημάρχου ενάντια του Κου Χαλβατζή, ουδείς έλυσε τις δικαιολογημένες απορίες του για τα γεγονότα που συνέβησαν.

Καυτηριάστηκε επίσης η εκμετάλλευση του γεγονότος από τοπικά μέσα ψηφιακής ενημέρωσης με την ανάρτηση αποκρουστικών φωτογραφιών από τον ξυλοδαρμό του Αντιδημάρχου.