Εδώ και 2 μέρες καίει η χωματερή της Καρύστου κατακλύζοντας με διοξίνες ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Καρυστίας!

2017-11-04

..Έκλυση διοξινών από την καύση απορριμμάτων στη χωματερή της Καρύστου...

Εδώ και 2 μέρες καίει η χωματερή της Καρύστου στη θέση "Κούτικας" ... κατακλύζοντας με διοξίνες ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Καρυστίας!

Τι γίνεται τέλος πάντων, με τους οικολόγους και τους φορείς της περιοχής; Γιατί έχουν χάσει τη φωνή τους; Το θέμα μάλλον δεν ενδιαφέρει γιατί δεν έχει κι άλλες "συνιστώσες" καθώς στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχουν οι "ενεργειακοί κολοσσοί" των ΑΠΕ !!!

Όλοι αυτοί οι "απίθανοι, σκεπτόμενοι τύποι" που μας ζάλισαν με τις "ευαισθησίες" τους διατυμπανίζοντας ότι η Πράσινη Ανάπτυξη θα φέρει την καταστροφή στο Δήμο Καρύστου, εδώ και πολλά χρόνια κλείνουν τα μάτια στην πραγματικά ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή που προκαλείται από την χωματερή και σιωπούν για το δηλητήριο που σκορπάει στην Κάρυστο και καταπίνει τουλάχιστον όλη η Νότια Εύβοια !!! Δεν νιώθουν υποχρέωση να προστατέψουν την υγεία των κατοίκων και των επόμενων γενεών από το πρόβλημα που συντελεί στην ταφόπλακα της Καρύστου;

Προσωπικά διατυπώνω έντονο προβληματισμό κι απορώ με τις ενέργειες μιας μερίδας Καρυστινών ... οι οποίοι υποθηκεύουν το μέλλον της Νότιας Εύβοιας ...

Η χωματερή έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και 3 χρόνια όπως άλλωστε έχει γίνει σε όλη την Ελλάδα. Για να μπορέσει να γίνει "αποκατάσταση ΧΑΔΑ κι έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων" (Δημοπρατημένο έργο 2012) θα έπρεπε τα απορρίμματα να μεταφέρονται στη Θήβα σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση.

Άγνωστα τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η δημοτική αρχή Καρύστου και συνεχίζει τη λειτουργία της χωματερής αλλά άγνωστος και ο λόγος που δεν ενοχλεί κανένα το γεγονός αυτό!!!

Μαρία Γκάγκωση
Εκπρόσωπος Συλλόγου "Καβοντόρου Γη"

από το in-karystos.gr